Frp vil knuse det kriminelle miljøet i Oslo

Natteravner på vandring I Oslos gater. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Natteravner på vandring I Oslos gater. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter to ubehagelige hendelser på Vestli i Oslo forrige helg ber politiet Natteravnene å stoppe all patruljering i bydelen. Miljøet må knuses, mener Frp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag 20. april opplevde natteravnene å bli sjikanert av en gruppe på rundt 20 ungdommer i alder 16–23 år. Ungdommene skal ha ropt skjellsord og det skal også ha blitt kastet stein etter natteravnene. Dagen etter skjedde det samme, men da av en gruppe på 6–7 ungdommer, skriver VG.

– I samråd med natteravn-sjefen i Oslo besluttet vi at det skal gjennomføres en trusselvurdering for å ivareta sikkerheten deres før vi eventuelt kan gjenoppta natteravningen på Vestli. Det er klokkeklart at dette er helt uakseptabel oppførsel, sier sjef for politiet Enhet Øst, John Roger Lund, til VG.

Les også: Mikael (38) var voldsversting i Oslos underverden

Preget av hendelsene

Ingen i Natteravnene ble skadd.

– De er selvfølgelig preget av hendelsene, men ønsker likevel å fortsette å gjøre gatene trygge og snakke med barn, unge og voksne i lokalmiljøet, forteller Lund.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politisjefen forteller at det er første gang politiet har anmodet patruljeringsstopp, men sier at Natteravnene på Vestli får lov til å patruljere i sentrum inntil videre om de ønsker det.

Lars Norbom, generalsekretær i Natteravnene, bekrefter at organisasjonen har vært i møte med politiet.

– Etter en anmodning fra politiet har vi blitt enige om å vente med å sette Natteravner ut på dette området før vi har avklart situasjonen, sier han.

Les også: Slår full alarm om gjeng-Oslo: – En ustabil situasjon

Frp vil ha foreldrene på banen

Også denne helgen har det vært bråk i hovedstaden. Lørdag kveld ble det avfyrt skudd på Vestli. Det skal ha skjedd da flere maskerte personer angrep ungdommer og en av ungdommene søkte tilflukt i en pizzarestaurant. Ingen ble skadd i hendelsen.

Det ble også meldt om skyting på Stovner, uten at det ble bekreftet eller noen ble skadd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke kjent om det er noen sammenheng mellom noen av hendelsene og det som skjedde med Natteravnene.

– Det kriminelle miljøet i Oslo må knuses nå, sier Aina Stenersen, bystyremedlem for Frp i Oslo, til NTB.

– Foreldrene til disse guttene må komme på banen, skole og nærmiljø må jobbe sammen. Og disse guttene skal vite, at denne kriminelle løpebanen er en enveisbillett til et liv i utenforskap, og i verste fall til dødsfall. Jeg tror ikke noen innerst inne ønsker et slikt liv, sier Stenersen.