Sukkeravgift-nei fra Frp faller i smak hos flere

Foto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

NHO og NNN gleder seg over at Fremskrittspartiets landsmøte vil fjerne sukkeravgiften.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grensehandelen har skutt i været etter at sukkeravgiften ble skrudd opp som følge av budsjettforliket mellom de fire borgerlige partiene i fjor høst.

Ansatte og tillitsvalgte fra Freia, Nidar, Ringes og Coca-Cola delte ut flygeblader i forkant av Frp-landsmøtets start fredag. Budskapet var klart: Det er ingen skam å snu.

Søndag vedtok landsmøtet som forventet en resolusjon som peker i retning av å fjerne sukkeravgiften. Oppdraget gis til stortingsgruppen.

– Det er svært positivt at landsmøtet ber partiets stortingsgruppe reversere økningene i avgiftene på alkoholfrie drikkevarer og sjokolade- og sukkervarer, sier administrerende direktør Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Aktuelt: Ap-Raymond savner Hagen: – Frp er blitt et avgiftsparti

– Svekker viljen

Han understreker at NHO forventer at regjeringen tar grep allerede når revidert nasjonalbudsjett legges fram om litt over to uker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De negative konsekvensene av avgiftsøkningen er betydelige og økende, sier mat- og drikke-direktøren i NHO.

Brubakk mener også at budsjettprosessen i fjor høst styrker et inntrykk av at grunnleggende rammebetingelser for næringslivet nærmest kan endres over natten.

– Det svekker viljen til å satse i Norge og gjør norske arbeidsplasser mindre trygge, sier han.

Aktuelt: Frp-flertall for å forby bønnerop

– Ingen skam å snu

Også Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) forventer en reversering av sukkeravgiften, og nestleder i forbundet Anne Berit Aker Hansen peker på at om Frp ønsker å bevare norske arbeidsplasser, må det mer til enn festtaler.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Siden sjokkøkningen av sukkeravgiften i januar har politikerne i regjeringspartiene og KrF skyldt på hverandre for hvem som hadde ansvaret for økningen. Mens politikerne diskuterer, blir våre medlemmer permittert, og investeringer for fremtiden blir stoppet. Fremfor å peke på hverandre, bør regjeringen og KrF nå vise ansvarlighet og sikre norske arbeidsplasser. Det er ingen skam å snu, sier Aker Hansen.

Mer fra Frp: Jensen gjenvalgt som Frp-leder

Siv Jensen om «nye-Frp»: Vi hadde friskere fraspark, men fikk ikke til så mye

Frp-leder Siv Jensen lover 700 nye sykehjemsplasser

Hagen til felts for private i eldreomsorgen