Ambulanseflyene tilbake i full beredskap

Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alle landets ambulansefly er i beredskap søndag formiddag, og det kommer de trolig til å være en stund framover.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ingen avvik å spore søndag morgen, og vaktlistene ved ambulanseflyenes baser tyder på at det heller ikke i dagene som kommer vil være svekket beredskap, opplyser kommunikasjonssjef Knut Haarvik i Luftambulansetjenesten til NTB.

Flere ambulansefly har stått på bakken de siste dagene, noe som blir satt i sammenheng med at forhandlingene mellom Flygerforbundet og den nye ambulanseflyoperatøren Babcock Scandinavian Air Ambulance (BSAA) brøt sammen. Situasjonen toppet seg samme dag som forhandlingsbruddet fredag, da flygerne ved samtlige baser meldte seg uskikket til å fly.

Lørdag kveld var alle fly tilbake i beredskap, unntatt ett i Tromsø, der flygerne hadde meldt seg ikke skikket til å fly. Også i Tromsø er situasjonen normalisert søndag, ifølge Luftambulansetjenesten.

Personvernpolicy