Solberg takket Samlaget for gode leseropplevelser

Kronprinsesse Mette-Marit på festkvelden i Det Norske Teatret, sammen med statsminister Erna Solberg og teatersjef Erik Ulfsby. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kronprinsesse Mette-Marit på festkvelden i Det Norske Teatret, sammen med statsminister Erna Solberg og teatersjef Erik Ulfsby. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg gratulerte og takket Samlaget da forlaget feiret 150 år med en festkveld på Det Norske Teatret i Oslo lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De som mener nynorsk er traust, har neppe lese bøkene til Ragnar Hovland eller Olaug Nilssen, sa Erna Solberg i en hilsen til feststemte forfattere, forlagsfolk og politikere.

I hilsenen la statsministeren vekt på at nynorsk er en outsider som har kommet i posisjon, og at Samlaget var en av årsakene til nettopp det.

– Teften Samlaget har, gjør at det er nettopp Samlaget som gir oss forfattere som Agnes Ravatn, fortsatte statsministeren.

I underkant av 400 gjester hadde tatt turen til Det Norske Teatret for å feire at Samlaget har drevet forlagsvirksomhet i 150 år. Og det er en vital 150-åring, mener en av forlagets suksessforfattere.

– Det er en gledelig sprek 150-åring vi feirer. Det går knallbra med Samlaget. Hadde det ikke vært jubileum, så burde vi ha feiret uansett, sier Agnes Ravatn til Nynorsk pressekontor.

Kronprinsesse Mette-Marit var også til stede på festforestillingen. Der fikk publikum høre dikt av forfattere som Brit Bildøen, Einar Økland og Ragnar Hovland. Den røde tråden gjennom forestillingen var tolv dikt av Jon Fosse med tonefølge av artist Sandra Kolstad.

Personvernpolicy