Holmlia-siktet fengslet i fire uker

Mannen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia i Oslo, ble lørdag fengslet i fire uker. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede mannen i 20-årene meldte seg for politiet fredag kveld. Han er siktet for drapsforsøk etter skyteepisoden på Holmlia tirsdag, da en 18 år gammel mann ble alvorlig skadd etter å ha blitt skutt i beinet.

– Mannen som lørdag ble fremstilt for fengsling etter drapsforsøk på Holmlia 24. april, ble fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene i full isolasjon, opplyser politiet i Oslo på Twitter.

Den siktede er født i 1997. Han er en kjenning av politiet.

– Vi mener det er bevisforspillelsesfare hvis han ikke fengsles, og vil derfor be om varetektsfengsling i fire uker med full restriksjoner, inkludert full isolasjon de første to ukene, sa politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til NTB før fengslingsmøtet.

– Ikke skyldig

Siktede er så langt ikke avhørt, men hans forsvarer, advokat Trygve Staff, opplyser til NTB at mannen ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen for drapsforsøk. Etterforskerne tar sikte på å komme i gang med avhør av mannen først til uka, ifølge Kraby.

På spørsmål hvordan den siktede mannen stiller seg til en begjæring om varetektsfengsling, svarte Staff fredag kveld at hans klient er «innstilt på at politiet trenger arbeidsro».

Kan bli flere siktede

Politiet jaktet på to eller flere mistenkte etter at den 18 år gamle fornærmede i saken ble alvorlig skadd da han ble skutt i beinet tirsdag. Det er uklart hvor mange personer som var involvert i hendelsen og hvem de er, men Kraby er klar på at mannen som nå er siktet for drapsforsøk, kan få selskap av flere siktede etter hvert som etterforskningen skrider fram.

– Vi etterforsker tips fra vitner om både navngitte og ikke navngitte personer, sier Kraby.

Kort tid etter hendelsen var det snakk om minst tre mistenkte. Senere reduserte politiet antallet mistenkte til minst to. Relasjonen mellom de involverte, og om de har tilhørighet til et eventuelt gjengmiljø, er fortsatt uklart.

Personvernpolicy