Spesialenheten har gransket politiet i Jemtland-saken

Politiadvokat André Lillehovde van der Eynden orienterer om Jemtland-saken. Politiet er selv blitt gransket av Spesialenheten, fordi det tok noen dager før leting etter den savnede kvinnen ble iverksatt. Arkivfoto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Politiadvokat André Lillehovde van der Eynden orienterer om Jemtland-saken. Politiet er selv blitt gransket av Spesialenheten, fordi det tok noen dager før leting etter den savnede kvinnen ble iverksatt. Arkivfoto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Spesialenheten har gransket hedmarkspolitiet, med mistanke om at det ble startet leting for sent etter at Janne Jemtland forsvant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enheten har kommet til at det ikke grunnlag for å slå fast at politiet har gjort noe straffbart i Jemtland-saken, men den er kritisk til at den første henvendelsen fra Janne Jemtlands nå drapssiktede ektemann ikke er loggført. Granskingen har til nå ikke vært offentlig kjent, skriver Hamar Arbeiderblad.

Den 36 år gamle småbarnsmoren Janne Jemtland forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre i Brumunddal en gang natt til fredag 29. desember. I den første henvendelsen til politiet, dagen etter forsvinningen, oppfattet politiets operatør ektemannen som rolig og behersket. Det framkommer i avhør med Spesialenheten.

Ektemannen forklarte at kona hadde vært borte siden dagen før og at han hadde ringt rundt til sykehus og venner for å høre hvor hun kunne være. Han skal også ha spurt om hun kunne være tatt hånd om av politiet.

Henvendelsen ble aldri loggført, den ble ikke oppfattet som en savnetmelding og politiet foretok seg ingenting da. Det gikk ytterligere ett døgn før mannen formelt meldte kona savnet og leteaksjon ble iverksatt.

«På bakgrunn av flere presseoppslag besluttet Spesialenheten å opprette sak mot ansatte ved Innlandet politidistrikt for mulig grovt uaktsom tjenestefeil ved ikke å iverksette leteaksjon etter en kvinne som var forsvunnet» står det i Spesialenhetens logg. Konklusjonen er likevel at det ikke ar forekommet noe straffbart.

Politimester Johan Brekke i Innlandet politidistrikt har ikke besvart HAs henvendelser.

Les også: Janne Jemtlands ektemann godtar forlenget fengsling

Personvernpolicy