Mann etterlyst etter skyting på Holmlia

En mann er internasjonalt etterlyst etter tirsdagens skyting på Holmlia senter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har grunn til å tro at siktede oppholder seg i Oslo eller på Østlandet, men vi har rutinemessig etterlyst internasjonalt, sier seksjonsleder Anne Alræk Solem ved seksjon for etterforskning av alvorlige voldshendelser til ABC Nyheter.

Politiet ber personer som observerer siktede om å melde ifra til politiet.

– Vi har ingen grunn til å tro at han er farlig, sier Solem.

Mannen, som er født i 1997, er siktet for drapsforsøk etter at en 18-åring ble skutt i beinet på Holmlia i Oslo tirsdag. Skytingen skjedde rett utenfor Holmlia senter ved 16-tiden, hvor flere barn ble vitne til hendelsen.

Les også: 18-åring alvorlig skadd etter skyteepisode i Oslo – minst to mistenkte på frifot

Fortsatt ikke avhørt

Den fornærmede er ikke livstruende skadd.

– Vi tror ikke fornærmede var et tilfeldig offer, men det jobbes fortsatt med å finne ut av motivet. Det står helt sentralt i politiets etterforskning akkurat nå, sier seksjonslederen.

Det har så langt ikke lyktes politiet å avhøre den fornærmede 18-åringen.

– Dette har vi utsatt til neste uke. Et sentralt skritt i den videre etterforskningen blir å få avhørt fornærmede, sier Solem.

Klappjakt på siktede

Trygve Staff, den etterlystes forsvarer, ønsker ikke å kommentere hvordan hans klient stiller seg til siktelsen.

– Jeg har en oppfatning av at han selv kommer til å ta kontakt med politiet, sier Staff i en kort kommentar til ABC Nyheter

Politiet har de siste dagene aksjonert flere steder i Oslo og på Østlandet for å pågripe siktede.

– Vi forsøkte å pågripe ham tidlig etter skytinga. Vi har hatt aksjoner på store deler av Østlandet og lett på flere adresser for å finne ham. Han vet godt at politiet leter etter ham og har ikke meldt seg, sier Solem til Dagbladet.

Det siste året har det vært flere alvorlige hendelser på Holmlia i Oslo. Senest i februar ble en 29 år gammel mann skutt i ryggen da han var på vei til baskettrening på Holmlia.

Personvernpolicy