Bacher ny finansdirektør i Statoil

Statoil-sjef Eldar Sætre presenterte onsdag selskapets resultat for første kvartal 2018. Ved hans side kommunikasjonssjef Reidar Gjærum (t.v.) og finansdirektør Hans Jakob Hegge (t.h). Hegge etterfølges nå av Lars Christian Bacher, og går selv inn i rollen som landsjef i USA og direktør for selskapets landbaserte ukonvensjonelle virksomhet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Statoil-sjef Eldar Sætre presenterte onsdag selskapets resultat for første kvartal 2018. Ved hans side kommunikasjonssjef Reidar Gjærum (t.v.) og finansdirektør Hans Jakob Hegge (t.h). Hegge etterfølges nå av Lars Christian Bacher, og går selv inn i rollen som landsjef i USA og direktør for selskapets landbaserte ukonvensjonelle virksomhet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statoil gjør en rekke endringer i konsernledelsen og selskapets struktur. Lars Christian Bacher overtar som konserndirektør for økonomi og finans.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bacher har vært konserndirektør for Utvikling og produksjon internasjonalt (DPI) og overtar etter Hans Jakob Hegge, som på sin side blir direktør for Statoils globale landbaserte ukonvensjonelle virksomhet.

Statoil opplyser at de mange endringene selskapet nå gjennomfører – både i ledelsen og i selskapsstrukturen, skjer for å sikre fornyelse og bredere erfaring i ledelsen, samt for å ytterligere styrke tilveksten av lederkandidater i selskapet. Alle endringene planlegges å tre i kraft mellom 1. mai og 15. oktober.

– Endringene i ledelsen og konsernstrukturen vil sette oss enda bedre i stand til å levere på vår strategi for sikker drift, høy verdiskapning og lave karbonutslipp, og styrke vår utvikling som et bredt energiselskap. Flere ledere vil gå inn i nye posisjoner der deres kompetanse kan benyttes på strategiske områder for Statoil, samtidig som de får bredere erfaring. Dette gir oss også anledning til å ta inn nye medlemmer med sterk kommersiell og driftsrelatert erfaring i konsernledelsen, sier konsernsjef Eldar Sætre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nytt forretningsområde i Brasil

Torgrim Reitan, som i dag er konserndirektør for Utvikling og produksjon USA – det såkalte DPUSA, blir konserndirektør for et omstrukturert DPI, som også vil omfatte virksomheten som i dag er organisert i DPUSA.

Samtidig blir dagens konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring (TPD), Margareth Øvrum, ny konserndirektør for det nye forretningsområdet for virksomheten i Brasil – Utvikling og produksjon Brasil (DPB).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Brasil er et nytt kjerneområde for Statoil, med lovende olje- og gassområder og en betydelig ressursbase, og vi etablerer derfor Brasil som et eget forretningsområde. Dette gir oss anledningen til å følge opp Brasil enda tettere i en viktig oppbyggingsfase, sier Sætre.

Nye fjes i konsernledelsen

Konserndirektøren for Nye energiløsninger (NES), Irene Rummelhoff, etterfølger nå Jens Økland som konserndirektør for Markedsføring, midtstrøm og prosessering. Økland blir på sin side direktør for forretningsutvikling i NES.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anders Opedal trer inn i konsernledelsen og går fra nåværende stilling som landsjef og direktør i Brasil for å etterfølge Øvrum som konserndirektør for TPD. Direktøren for anskaffelser i TPD, Pål Eitrheim, overtar på sin side etter Rummelhoff som konserndirektør for NES, og blir dermed medlem av konsernledelsen.

Direktøren for driftsteknologi og partneropererte lisenser i DPI, Al Cook, etterfølger John Knight som konserndirektør for Global strategi og forretningsutvikling (GSB) i konsernledelsen. Knight har tidligere besluttet at han ikke forlenger sin kontrakt med Statoil og trer ut av konsernledelsen 1. mai.