Dette skjer i dag

Foto: Korea Summit Press Pool via AP / NTB scanpix
Foto: Korea Summit Press Pool via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske Kim i Sør-Korea

Nord-Koreas leder Kim Jong-un er på plass under toppmøtet mellom Nord- og Sør-Korea. En hel verden venter på om samtalene mellom Kim og Sør-Koreas president Moon Jae-in vil kulminere i en fredsavtale mellom de to landene.

Formelt sett er landene fortsatt i krig, siden det aldri ble undertegnet noen fredsavtale etter Korea-krigen på 1950-tallet.

Fremskrittspartiets landsmøte

I dag åpner Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen. Klokken 14 skal partileder Siv Jensen holde tale.

Det blir generell debatt klokken 16.45 til klokken 19. Deretter blir det holdt partiets tradisjonelle «tacofredag».

Resultat for oljefondet

Norges Bank presenterer i dag oljefondets resultater for 1. kvartal. Oljefondets sjef Yngve Slyngstad presenterer tallene.

Statens pensjonsfond utland fikk en avkastning på 13,7 prosent – drøyt 1.000 milliarder kroner – i 2017. Det er dobbelt så mye som året før.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Michelet bisettes

Klokken 11 bisettes Jon Michelet fra Rygge kirke. Forfatteren, redaktøren og samfunnsdebattanten døde 14. april etter lengre tids sykdom. Han ble 73 år gammel.

Michelet jobbet til det siste med det avsluttende bindet av storverket «En sjøens helt». Det siste bindet i verket, «Krigerens hjemkomst», kommer ut til høsten 2018.

Merkel møter Trump

Tysklands statsminister Angela Merkel møter i dag USAs president Donald Trump i Washington. Trump har nylig hatt besøk av Frankrikes president Emmanuel Macron – et besøk som var preget av en kameratslig tone, skulderklapp og klemmer.

Merkels besøk er ventet å bli langt mer forretningsmessig der hun vil gjøre et siste forsøk på å overtale Trump til å unngå handelskrig og bevare Iran-avtalen.