Tidligere Frp-politiker tiltalt for overgrepsbilder og narkotika

Advokat Gunhild Lærum er forsvarer til den siktede Frp-politikeren. Bildet er tatt i forbindelse med en tidligere sak. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Advokat Gunhild Lærum er forsvarer til den siktede Frp-politikeren. Bildet er tatt i forbindelse med en tidligere sak. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En tidligere Frp-politiker fra Østlandet er tiltalt for narkotikalovbrudd og besittelse av overgrepsbilder av barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen, som er i 40-årene, har tidligere hatt både riks- og lokalpolitiske verv, men meldte seg ut av Fremskrittspartiet etter at han ble siktet i 2016.

– Vi har ikke fått sett skikkelig på dette sammen ennå. Vi er i alle fall fornøyd begge to med at det har skjedd noe i saken, sier Frp-politikerens forsvarer, Gunhild Lærum, til NRK.

Lærum forteller at hennes klients stilling til tiltalepunktet som gjelder overgrepsbilder av barn, er uavklart.

– Han er noe usikker på om dette er noe han har lastet ned med vitende og vilje, sier hun.

Da politiet ransaket boligen til mannen i mai 2016, fant de 90 gram amfetamin, 16 gram kokain, 19 gram MDMA, 274 ml GHB, 22 tabletter som inneholdt klonazepam, fire tabletter som inneholdt diazepam, fem tabletter som inneholdt MDMA og to tabletter som inneholdt mCPP.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg oppbevarte han ampuller som inneholdt mer enn 40.000 mg virkestoff fra dopinglista. Politiet fant også 370 tabletter med dopingmidler.

Strafferammen er tre år for oppbevaring av overgrepsbilder av barn og ti år for det som gjelder grov narkotikaforbrytelse.

Den tidligere Frp-politikeren har erkjent den delen av tiltalen som gjelder narkotika og dopingmidler.

Les også: Brende handlet på egen hånd i Frode Berg-saken