Dette skjer i dag

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leverer krav i jordbruksforhandlingene

I dag skal Småbrukarlaget og Norges Bondelag levere sine krav i jordbruksforhandlingene. Regjeringens tilbud legges trolig fram 4. mai.

De siste årene har brudd i jordbruksforhandlingene vært regelen snarere enn unntaket for småbrukarlaget. I fjor ble oppgjøret først landet etter at Stortinget hadde instruert regjeringen om å øke rammen. Forhandlingene skal etter planen være ferdig innen 17. mai.

Klimamelding

I dag skal energi- og miljøkomiteen avgi sin innstilling til regjeringens stortingsmelding om norsk klimapolitikk fram til 2030.

Den nye klimaplanen gjelder kun for ikke-kvotepliktig sektor, det vil si den delen av klimautslippene som ligger utenfor EUs kvotesystem. Den sier dermed ingenting om utslippene fra utvinning av olje og gass, den største utslippskilden i Norge.

Uravstemning i LO

I dag holdes det uravstemning i LO om meklingsresultatet i privat sektor. LOs medlemmer skal ta stilling til det framforhandlede resultatet i årets tariffoppgjør.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Femten og en halv time etter at meklingsfristen hadde gått ut, kom partene til enighet.

– Iscenesatt angrep

Klokken 17 i dag vil Russlands ambassade i Nederland vise fram det russiske myndigheter hevder er personer som ble brukt til å iscenesette angrepet i Douma.

Russland har hevdet at det kjemiske angrepet ble iscenesatt av Storbritannia og organisasjonen Hvite hjelmer, som under krigen har drevet redningsarbeid i opprørskontrollerte områder.

Sikkerhetsrådet til Myanmar

En delegasjon fra FNs sikkerhetsråd reiser til Myanmar og Bangladesh for å se flyktningkrisen for rohingya-folket på nært hold og undersøke meldingene om menneskerettsbrudd.

Ifølge Myanmars utenriksdepartement skal delegasjonen besøke mottakssentre for flyktninger og landsbyer nord i delstaten Rakhine.