Overgrepssiktet kommuneansatt møtte på vakt hos fornærmede

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mannlig omsorgsarbeider i 20-årene, som ble anmeldt for overgrep mot en utviklingshemmet mann, møtte på jobb hos fornærmede ti dager senere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen er siktet for seksuell omgang med den utviklingshemmede mannen. Han nekter straffskyld.

Omsorgssjefen i kommunen der overgrepene skal ha skjedd, skal ikke ha ønsket at mannen skulle jobbe der lenger, men ti dager etter anmeldelsen møtte han likevel opp på vakt, skriver Bergens Tidende.

På vakten skulle han passe på mannen han var anmeldt for å ha forgrepet seg på. Verken politiet eller kommunen vil bekrefte episoden. Det gjør imidlertid fornærmedes bistandsadvokat. Episoden var et resultat av et vaktbytte.

Mannen i slutten av 20-årene beskyldes for gjentatte overgrep fra sommeren 2017 og utover høsten.

– Hendelsene skal ha skjedd i mannens leilighet i bofellesskapet og et annet sted, sier bistandsadvokaten til den psykisk utviklingshemmede mannen, Ellen Eikeseth Mjøs til BT.

– Selv om min klient har et svært begrenset språk, har det vært tydelig helt fra starten av hvem han pekte ut som overgriper. Både til familie og i avhør har han forklart seg ved hjelp av enkle svar, kroppsspråk og pekebøker, sier Mjøs.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siktedes forsvarer, advokat Christian F. Johansen, sier hans klient nekter straffskyld.

– Han er veldig tydelig på at han ikke har gjort noe galt. Hvis dette skulle bli en rettssak, vil vi føre en rekke vitner for å få belyst opplysninger som er tilkommet oss, sier han.

Les også: Forsker: Frode Berg kan være offer for russisk kontraspionasje