Meny

Utflyttingen fra Oslo øker kraftig

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
I fjor ble det registrert rekordmange flyttinger over norske fylkesgrenser. Vi slo oss ned i sentrale strøk, men flere flytter ut av enn inn til Oslo.

Etter å ha falt fra toppåret 2015, økte den innenlandske flytteaktiviteten igjen fra 2016 til i fjor, viser Statistisk sentralbyrås tall over flyttinger.

Aktiviteten økte også når en tar hensyn til folketallsveksten. Veksten er størst i flytting mellom kommuner, og den er særlig stor for kvinner.

Det har heller aldri før blitt registrert så mange flyttinger mellom fylkene og de sju landsdelene.

Les også: Her betaler du mest og minst for ny bolig i Spania

Disse kommunene er minst populære

Oslo, Rogaland, Nordland, Møre og Romsdal og Hordaland har store innenlandske flyttetap.

Det innenlandske flyttetapet i Oslo har tiltatt særlig mye, slik at hovedstaden nå har større innenlandsk flyttetap enn Rogaland, og dermed det største innenlandske flyttetapet i Norge.

Nabofylket Akershus har derimot fortsatt desidert størst innenlandsk flyttegevinst, og da særlig fra Oslo. Akershus er ett av tolv fylker med økt innenlandsk flyttegevinst fra 2016 til i fjor.

Disse kommunene er mest populære

Vest-Agder har klart størst oppgang med en vekst på 1.500. Agder-fylkenes vekst gjør at de nå har positiv innenlandsk nettoinnflytting.

Av kommunene hadde Kristiansand størst innenlandsk flyttegevinst, med 1.300, etterfulgt av Akershus-kommunene Ullensaker, Lørenskog og Bærum, med gevinster på mellom 1.100 og 800.

Med unntak av Kristiansand, som hadde et innenlandsk flyttetap av personer med innvandrerbakgrunn, besto det meste av flyttegevinstene i de tre øvrige kommunene av personer med innvandrerbakgrunn.

Helse og livsstil
Populært