Bombegruppa tilkalt etter funn av «mistenkelig gjenstand» i Mo i Rana

800 personer ble evakuert fra en idrettshall i Mo i Rana etter funn av en «mistenkelig gjenstand». Politiets bombegruppe i Oslo er tilkalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bombegruppa er ventet å ankomme det evakuerte området klokken 21 søndag.

Ved 15-tiden søndag fikk politiet i Mo i Rana melding om funn av en «mistenkelig gjenstand» i Moheia idrettshall. Gjenstanden har siden vist seg å være en grønn ryggsekk med ledninger som stikker ut av den. I ryggsekken var det en svart boks. Ansatte på Moheia bar sekken opp og ut, og ble da oppmerksomme på ledningene.

Hallen var leid av Jehovas vitner for en samling.

– Jehovas vitner hadde søndag en samling og leide hallen for anledningen. Rundt 600 personer befant seg i hallen. Samtidig befant 200 andre seg i svømmehallen. Til sammen 800 personer ble evakuert, sier operasjonsleder Fred Leirvik.

Politiet opplyser til Rana Blad at de har evakuert bolighus i en radius på 250 meter rundt fritidsparken, som blant annet består av en svømmehall og en flerbrukshall.

Ved 19-tiden opplyser Nordland politidistrikt til NTB at E6, som ligger nær idrettshallen, er stengt. Trafikken omdirigeres til en annen trasé gjennom sentrum.

Politiet leter etter en mann i forbindelse med hendelsen.

Mannen beskrives som godt voksen, rundt 185 centimeter høy og slank. Han var ikledd en rød allværsjakke og lyse jeans, og har grått kort hår. Han hadde med seg en eldre grønn tursekk med beige rammeverk og bærereimer før han ankom svømmehallen.

Personvernpolicy