Brann overkjørte Stabæk, tok over tabelltoppen

Branns Vito Wormgoor jubler for sin 2-0-scoring under kampen i Eliteserien i fotball mellom Brann og Stabæk på Brann stadion lørdag. Barnn vant kampen 3-0. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brann tok over ledelsen i Eliteserien i fotball da laget lørdag vant 3-0 mot Stabæk på eget gress i Bergen. Stabæk falt til sisteplass.

Brann-spillerne gjorde stort sett som de ville på eget gress mot gjestene fra Stabæk. Hjemmelaget tok umiddelbart kontroll på kampen og kunne gå av banen etter 90 minutter som serieledere.

Gilli Rólantsson, Vito Wormgoor og Peter Orry Larsen sørget for at byen mellom de sju fjell er i den sjuende himmel og på toppen av tabellen etter en solid forestilling på Brann stadion.

Branns første mål kom etter elleve minutter da den færøyske landslagsspilleren Gilli Rólantsson sendte av gårde en markkryper fra utsiden av sekstenmeteren. Ballen forsvant under Sayouba Mandé i Stabæk-målet og inn i nettet.

Stabæk spilte seg til enkelte farligheter, men det var hjemmelaget som skapte de største sjansene. Brann burde blant annet doblet ledelsen da de kom fire mot tre på en kontring etter 20 minutters spill, men dommer Svein Oddvar Moen blåste for offside da den siste pasningen mot Steffen Lie Skålevik ble slått.

Nederlandsk duo

Etter flere store sjanser var det Branns nederlandske duo, Ludcinio Marengo og Vito Wormgoor, som sto bak bergensernes 2-0-mål sekunder før pause. Marengo la hardt inn fra venstre, Wormgoor kom løpende og stanget ballen inn bak Mande fra fem meters hold.

Da lagene gikk til pause var det ikke ufortjent at hjemmelaget ledet med to.

I annen omgang la Stabæk litt press på hjemmelaget, men Brann-forsvaret så ut til å ha full kontroll. Stabæk kom til sin største sjanse da det gjensto en halv time av kampen. Ohi Omoijuanfo kom alene med Branns keeper Samuel Sahin-Radlinger, men hjemmelagets østerrikske sisteskanse stoppet Ohis avslutning.

Etter hvert var det bare et spørsmål om når hjemmelagets tredje mål skulle komme. Peter Orry Larsen var nær ved da han fra fem meters hold banket ballen over mål tjue minutter før full tid. Da var han nettopp blitt byttet inn for Skålevik, som også hadde flere sjanser til å øke Branns ledelse.

Brann-bølge

Men Brann skulle få sitt tredje mål, og det var Orry Larsen som satte pannebrasken til etter en kort cornervariant. Da gjensto det 13 minutter på Brann stadion.

De siste minuttene ble gjestene direkte overkjørt, og tre minutter før full tid smalt ballen i metallet bak Stabæk-keeperen to ganger da Brann-bølgen skyldte over gjestene.

Kampen endte 3-0 til Brann, i en underholdende kamp som fort kunne endt med både fire og fem baklengs for tabelljumbo Stabæk.

Dermed har Brann tatt ni av ni mulige poeng på eget gress, er ubeseiret i år og leder Eliteserien med 13 poeng. Ett poeng skiller ned til Molde på 2.-plass. Stabæk, som ligger sist på tabellen, må fortsatt jakte på årets første trepoenger. Neste sjanse kommer onsdag, da spiller Stabæk hjemme mot Start.

Brann møter Ranheim borte samme dag i en annen utsatt kamp.