Meny

Her tar Kystverket utenlandske forsøplere på fersken

Det britiske fiskefartøyet ble fersket av Kystverkets overvåkningsfly.

Kystvaktens overvåkningsfly skal i løpet av uken ha fanget opp øyeblikket et britisk fiskefartøy dumpet søppel på havet i norsk farvann. Basert på koordinatene i videoen, er hendelsen filmet i Norskehavet utenfor Finnmark.

Kystverket har videresendt videoen til Sjøfartsdirektoratet.

Les også:  Turistmagneter sliter med avføring og forsøpling – nå krever politikere turistskatt

– Direktoratet fikk varsel om saken fra Kystvakten, samt tilsendt kopi av opptaket. Basert på denne informasjonen gjennomførte vi torsdag en havnestatskontroll på fartøyet. Basert på havnestatskontrollen og opptaket fra overvåkingsflyet er fartøyet varslet om at det vil bli vurdert å ilegge overtredelsesgebyr, sier avdelingsdirektør for Avdeling for kontroll og inspeksjon i Sjøfartsdirektoratet Alf Tore Sørheim i en pressemelding.

Han legger til at direktoratet har stort fokus på miljøovertredelser og at det i denne saken er gode beviser i form av opptakene.

Les også:  Slik ser det ut langs havna i Vardø

Populært