Meny

Flere skred i Nordland – E6 sperret

Hovedredningssentralen minner om at skredfaren er meget stor. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Flere snøskred har gått i Nordland natt til fredag og fredag morgen, men ingen personer er skadd. I Gratangen er E6 sperret.

For Helgeland er skredfaren på nivå 5 – meget stor, det aller høyeste på skalaen, melder Varsom.no.

Også Svartisen lå på høyeste farenivå, men området er nedgradert til nivå 4. Samtidig er Nord-Trøndelag oppgradert til 4. På samme nivå lørdag finner vi også Lofoten og Vesterålen, Ofoten og Salten.

– Det har gått flere skred i Nordland gjennom natten og morgenen. Tre av dem har gått over veier. Heldigvis er ingen personer kommet til skade, men politiet understreker budskapet fra i går kveld. Skredfaren er ekstremt stor i Nordland. Hold dere hjemme i helga! skriver Nordland politidistrikt på Twitter fredag.

NRK melder at en strekning på 3–400 meter på E6 i Gratangen er sperret av snø etter to ras.

– Heldigvis er det ingenting som tyder på biler i raset, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson.

Fylkesberedskapsrådet møttes fredag for å diskutere situasjonen.

– Hele samfunnet er berørt av dette. Det er 21 kommuner i Nordland som er varslet og er i en kritisk situasjon. De har fått varsel om å gå gjennom sine beredskapsplaner og tenke gjennom situasjonen om vegstrekninger skulle bli stengt, sier fylkesmann Hill-Marta Solberg.

Ifølge NRK er det første gang i skredvarslingens historie at det høyeste farenivået tas i bruk.

Populært