Meny

Mistanke om eksplosiver i leilighet i Oslo

Væpnet politi og politiets bombegruppe rykket ut til en leilighet på Rosenhoff i Oslo etter mistanke om at det kan være eksplosiver der. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Politiets bombegruppe leter etter eksplosiver i en leilighet på Rosenhoff ved Carl Berners plass i Oslo.

Politiet fikk ved 18-tiden torsdag melding om at en person i en leilighet på Rosenhoff var skadd og trengte hjelp. På bakgrunn av opplysningene de fikk, valgte politiet å bevæpne seg da de rykket ut til adressen. Da de ankom leiligheten, fikk de raskt kontroll på tre personer. En av dem var lettere skadd og fikk behandling på stedet.

– En av personene er pågrepet, mens de to andre har status som vitner, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB. Han vil ikke utdype ytterligere hva som har skjedd i leiligheten.

Torsdag kveld arbeidet politiets bombegruppe med å undersøke leiligheten på Rosenhoff. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Årsaken til at politiet valgte å bevæpne seg, var at de fikk melding om at det kanskje kunne være våpen i leiligheten. Stokkli sier til Dagbladet at det ikke ble funnet våpen i leiligheten, men at patruljen på stedet fikk opplysninger om at det kunne være eksplosiver der.

Ved 22.30-tiden arbeidet politiets bombegruppe fortsatt med å undersøke leiligheten, og situasjonen var ikke avklart.

– Vi vil komme tilbake med oppdatert informasjon når søket er avsluttet og vi kan fortelle mer om saken, sier Stokkli til NTB.

Politiet vil ikke utdype hva slags eksplosiver det skal være snakk om, men sier det ikke er fare for folk i området. Et tilstrekkelig stort område var sperret av, og nødvendig evakuering var foretatt fra omkringliggende leiligheter, uttalte politiet tidligere torsdag kveld.

Populært