Meteorologer advarer mot sterk UV-stråling i Sør-Norge

Meteorologisk institutt oppfordrer folk i Sør-Norge om å bruke solbriller og ta på seg solkrem torsdag og fredag på grunn av sterk UV-stråling. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Meteorologisk institutt oppfordrer folk i Sør-Norge om å bruke solbriller og ta på seg solkrem torsdag og fredag på grunn av sterk UV-stråling. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om været blir dårligere inn mot helgen, vil torsdag og fredag by på knalltemperaturer i deler av Sør-Norge. Nå advares det mot sterk UV-stråling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I deler av Sør-Norge, særlig i deler av Rogaland og Hordaland, kan temperaturene, spesielt på torsdag, komme opp i rundt 20 grader.

Med mindre skyer enn ventet kan UV-strålingen bli direkte skadelig for norske kropper som fremdeles er i vintermodus etter en lang vinter.

Meteorologisk institutt går derfor ut med en advarsel, ettersom UV-strålingen i enkelte områder betegnes som sterk både torsdag og fredag. Det betyr at solstyrken vil være på nivå med Spania om våren og høsten og som i Sør-Norge i juni og juli.

Folk anbefales å beskytte seg med både solbriller og solkrem for å unngå hudskader. Kremen bør ha middels faktor (15) og UVA-beskyttelse. I tillegg anbefales det å ta pauser fra solen mellom klokka 12 og 15, selv om det altså fremdeles står april på kalenderen.