Reppe: Sandberg tok initiativ til bruk av privat epostadresse

Fiskeriminister Per Sandberg skal møte i retten torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Fiskeriminister Per Sandberg skal møte i retten torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var fiskeriminister Per Sandberg (Frp) som foreslo at sensitiv informasjon skulle sendes på hans private epost, sa lobbyist Frode Reppe i retten onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ba aldri om å få epostadressen til Sandberg. Det var ikke jeg som valgte kjøkkenveien. Sandberg ville ha sensitiv informasjon på det viset. Det kan jeg forstå, fortalte Reppe Sør-Trøndelag tingrett ifølge Dagbladet.

Videre sa lakselobbyisten at han ikke tror det er uvanlig at statsråder gir fra seg private eposter:

– Det er jo ikke for ingenting at man vil ha et lobbyregister i Norge.

Torsdag skal Sandberg selv vitne i retten. Fiskeriministeren har så langt ikke villet kommentere opplysningene Dagbladet har viderebrakt fra rettssalen, eller besvart epost fra NTB med spørsmål om de angivelige lekkasjene og hans forestående vitneprov. Men kommunikasjonsavdelingen i Fiskeridepartementet bekrefter at Sandberg stiller i vitneboksen.

Epostskandalen var et faktum idet Reppe tastet feil da han skulle skrive inn Sandbergs private epostadresse, men kom til å sende flere hemmelige eposter til en svensk navnebror av fiskerministeren. Etter dette mistet den daværende kommunikasjonssjefen i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) jobben. Dette førte til at Reppe trakk sin tidligere arbeidsgiver for retten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sandbergs partifelle Robert Eriksson, som var statsråd i Høyre/Frp-regjeringen før han måtte gå av og ble toppsjef i nettopp NSL, er Reppes motpart i saken. Han avga partsforklaring onsdag, og sa ifølge IntraFish at han «følte det brant på dassen og at han satt på doringen» da Dagbladet begynte å skrive om epostene som var kommet på avveie.