Meny

Mobileieren: Meldingen til Navarsete et mysterium

Nestleder i Sp Ola Borten Moe har bedt den ansvarlige for den grove meldingen sendt til Liv Signe Navarsete stå fram. Her avbildet på et møte for partiets stortingsgruppe. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Morten Søberg (Sp) sier han har gjort alt han kan for å finne ut hvem som sendte den sjikanøse sexmeldingen til Liv Signe Navarsete fra hans telefon i 2016.

Den tidligere statssekretæren sier til NRK at han først ble kjent med meldingen som ble sendt til Navarsete mandagen etter den nå beryktede hytteturen. Det var Anne Beathe Tvinnereim, andre nestleder i Senterpartiet, som da tok kontakt.

– Jeg var himmelfallen, jeg prøvde sporenstreks både direkte og indirekte å ta kontakt med Liv Signe Navarsete, men fikk forståelse av at tiden ikke var inne der og da. Jeg snakket også med flere av deltakerne fra festen uten å bli noe klokere, det hele var et mysterium, sier Søberg til statskanalen.

Han var på hyttetur med ni andre menn, hvor åtte var politikere sentralt og lokalt i Senterpartiet, da meldingen ble sendt. En etter en har de gått ut offentlig etter at saken ble kjent og avvist at de sendte meldingen.

Søberg sier til NRK at han er vonbroten over at saken er blitt offentlig kjent, og at han føler et enormt ubehag og vanære for alle som blir omtalt.

Nestleder i partiet, Ola Borten Moe, var blant mennene som var med på turen og har i likhet med de øvrige oppfordret den ansvarlige til å stå fram.

– Jeg tror at gapestokk-logikken minsker sjansen for at man finner sannheten. Dette er en sak som burde vært håndtert bedre og tidligere av partiet. Den videre behandlingen bør foregå i fortrolighet med Senterpartiets retningslinjer for slike saker i bunn, sier Søberg.

(©NTB)

Populært