Meny

Havnet midt i kjedekollisjon på E16: – Oi, oi, oi! Nå smeller det!

Se de dramatiske opptakene av da vogntogsjåføren Kai Roger Gjelsvik innså at et sammenstøt var uunngåelig.
Vogntogsjåføren Kai Roger Gjelsvik havnet midt i dramaet da fem vogntog og en varebil kolliderte på E16 i Lærdalsdalen i Sogn og Fjordane.

Gjelsvik hadde akkurat kommet seg over kolonnekjøringen på Hemsedalsfjellet og tatt av kjettingene, da han havnet midt i kollisjonen mellom Bjørkum og Seltun i Lærdalsdalen natt til fredag 6. april.

Bakgrunn: Mann alvorlig skadd i kjedekollisjon i Lærdal

– Jeg prøvde å bremse, men det skjedde ingenting. Vogntoget gikk bare rett frem, sier Gjelsvik til NRK Sogn og Fjordane, som først omtalte den dramatiske dashbordvideoen.

Kom nytt vogntog like bak

Til distriktskanalen sier han at han tenkte å først komme seg ut så fort som mulig, så oppdaget han i speilet at det kom et nytt vogntog like bak. Da var det bare å stålsette seg for en ny kollisjon.

Totalt var det fem vogntog og én varebil involvert i ulykken. To personer ble skadet og én ble sendt til sykehus. Gjelsvik slapp fra hendelsen med skrekken. Til alt hell hadde sjåføren i varebilen kommet seg ut før de neste vogntogene traff.

Glatt føre

Dashbordvideoen har ifølge NRK også hjulpet politiet, da den som vogntogførerne hadde forklart, viser at det kom et overraskende parti med speilglatt vei på en ellers tørr veibane.

Populært