Meny

Mahad Mahamud sendes tilbake til Norge

Mahad Mahamud gikk til sak da statsborgerskapet hans ble tilbakekalt. Arkivfoto: Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mahad Mahamud, som fikk avslag på å få sitt norske statsborgerskap tilbake i fjor, har fått endelig avslag på søknaden om asyl på Island.

Ifølge TV 2 blir han nå sendt tilbake til Norge. Han fikk avslag på søknaden på Island i januar. Nå er anken avslått.

– Jeg er veldig skuffet og lei meg. Jeg har mistet troen på at det finnes rettssikkerhet i verden, sier Mahad Mahamud til kanalen.

Mahamuds advokat, Arild Humlen, vil søke om utsettelse av iverksettelsen av utvisningen fra Island, samt arbeidstillatelse når klienten kommer til Norge. Ankesaken i Norge skal opp til høsten.

Mahad Mahamud kom til Norge som 14-åring i 2000 og fikk norsk statsborgerskap i 2008. Han gikk til sak mot staten da statsborgerskapet ble tilbakekalt i fjor, men både Utlendingsnemnda og Utlendingsdirektoratet fikk i mars medhold i at det er sannsynlig at Mahamud er fra Djibouti og ikke fra Somalia, slik han hevder. Med tilbakekallingen måtte han også slutten i jobben som bioingeniør ved Ullevål sykehus.

Bakgrunn:

Mahad Mahamud vil likevel ikke reise fra Norge

Mahamud tapte saken om statsborgerskap

Statens advokat: Mahads historie gir ikke mening

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært