Meny

Stor snøskredfare i Nordland

En mann omkom i snøskredet i Sydalsfjellet i Lofoten første påskedag. Fortsatt er det betydelig skredfare i området. Foto: Eric Fokke / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Flere områder i Nordland vil ha snøskredfare på nest høyeste nivå torsdag. Samtidig er det betydelig snøskredfare også mange andre steder i landet.

Ifølge Varsom.no har Ofoten, Salten og Svartisen i Nodland et rødt farenivå torsdag. Mer nedbør, mildvær og fravær av nattefrost vil øke faren for at de vedvarende svake lagene blir svekket slik at store skred kan gå, melder Norges vassdrags og energidirektorat (NVE).

En mann ble lettere skadd da han ble tatt av et mindre snøras ved Hundorp i Oppland tirsdag ettermiddag, opplyser Innlandet politidistrikt. Politiets lavinehunder har søkt i området, og det er ikke opplysninger om savnede.

Smeltende snø gjør at rasfaren er stor flere steder i landet. Det er meldt betydelig snøskredfare tirsdag og onsdag i Vest-Finnmark, Nord-Troms, Sør-Troms, Indre Troms, Lyngen, Tromsø, Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten, Svartisen, Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre og Jotunheimen.

I flere av disse områdene er det ventet at noen middels store eller store naturlig utløste skred kan forekomme.

De siste ukene har det vært over 25 snøskredhendelser i Nord-Norge, men det normalt går det to-tre skred i denne perioden.

Populært