Meny

Kvinne kuttet mann med knust glassdildo

Slapp fengsel: Den 33 år gamle kvinnen slapp fengsel, men ble dømt til 75 timers samfunnsstraff. Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX Foto: Scanpix

En 33 år gammel kvinne er dømt til 75 timers samfunnsstraff for å ha kuttet en mann i magen slik at han måtte sy fem sting.

10. august 2017 oppsøkte kvinnen, ifølge en fersk dom fra Drammen tingrett, mannen hun hadde hatt et av-og-på-forhold til i drøyt tre år på hans bopel.

Hun skal ha bedt om å få tilbake noen ting som tilhørte henne, og da hun fikk beskjed om at tingene hennes ikke var der, skal hun ha presset seg inn i leiligheten, veltet et bord, og helt ut innholdet i vesken til en annen kvinne som også var til stede hos mannen hun hadde oppsøkt.

Les også: Ba om fast jobb på Legevakta, så kom tilbudet: 0,58 prosent stilling

Knuste dildo

Deretter skal den domfelte kvinnen ha forlatt stedet og gått tilbake til bilen sin, men da hun rygget ut av gårdsplassen kom mannen «ut av huset med tingene hun hadde kommet for å hente – en truse og en dildo i glass med en pisk festet i enden (en såkalt «flogger»)», står det i dommen.

Den fornærmede mannen «har forklart at han knuste glassdildoen foran tiltalte fordi han var sint. Da han gikk tilbake til huset så han tiltalte komme løpende bakfra. Han snudde seg mot henne og hun kuttet ham i magen med en bit av glassdildoen. Glassbiten satt fast i «pisk»-delen av dildoen. Han merket kuttet med en gang og begynte å blø,» heter det i dommen.

Les også: Tre av fire barn med somalisk bakgrunn vokser opp i fattigdom i Norge

Dømt for to lovbrudd

Den 33 år gamle kvinnen ble i Drammen tingrett dømt både «for å ha skadet en annens kropp» og «for ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd ha krenket en annens fred».

I formildende retning har retten lagt vekt på at kvinnen ble provosert av fornærmede.

«Retten viser til at tiltalte var på vei bort fra gjerningsstedet da fornærmede oppsøkte henne på nytt og valgte å knuse glassdildoen, som tiltalte var eier av, foran henne. Det kan ikke være tvil om at handlingen virket provoserende på tiltalte og retten er heller ikke i tvil om at tiltalte ikke ville kuttet fornærmede dersom han ikke først hadde utøvet skadeverk,» står det i dommen.

Les også: Overlege mener nedbyggingen av sengeplasser setter liv i fare

(Artikkelen er først publisert i Dagsavisen Fremtiden)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært