Meny

Far siktet for kidnapping på Kypros planlegger nytt søksmål

Mette Yvonne Larsen, advokaten til mannen som er siktet for omsorgsunndragelse av sin egen datter, sier at hennes klient vil prøve barnesaken på nytt. Her et bilde tatt i Nedre Romerike tingrett i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Mannen som den 27. april 2017 bortførte sin datter på Kypros, planlegger et nytt søksmål for å få omsorgsretten for barnet.

TV 2 meldte i går at faren kommer til å forsøke å få saken gjenopptatt.

Overfor NTB bekrefter mannens advokat Mette Yvonne Larsen at han ønsker å gå gjennom norske domstoler for i det minste å få samvær med datteren (4).

– Vi vil oppnå at jenta flytter til faren sin i Norge – eller får omfattende samvær, skriver Larsen i en SMS.

Oslo tingrett ga moren medhold

Oslo tingrett slo i august fast at jenta ble ulovlig bortført fra en barnehage på Kypros forrige april. Retten konkluderte også med at hun skulle leveres tilbake til moren på Kypros, hvorpå mannen meldte seg for politiet i oktober.

Larsens klient er nå siktet for omsorgsunndragelse i forbindelse med bortføringen. Både datteren og faren var etterlyst av Interpol, noe faren fortsatt er.

– Uforståelig nok. Det sier noe om hysteriet rundt faren, mens morens handlinger aldri er blitt sanksjonert, skriver Larsen.

Innstilt på dialog

Faren hevder at det var moren som opprinnelig kidnappet datteren fra ham i Norge høsten 2015. Morens norske advokat, Saloume Djoudat, sier følgende til NTB angående anklagen:

– Den påstanden har vært oppe i retten flere ganger, uten at far har klart å bevise at det er tilfelle.

Djoudat legger til at saken flee ganger har blitt prøvd helt opp til Høyesterett, som har avvist saken fra faren. Angående spørsmålet om samvær med faren, sier Djoudat at moren på sikt er villig til dialog.

– Mor er innstilt på å ha en dialog med far, men akkurat nå er datteren gjenstand for en psykiatrisk vurdering i etterkant av kidnappingen. Når den vurderingen er ferdig, er hun innstilt på å ta opp dialogen, sier Saloume Djoudat.

(©NTB)

Populært