Meny

Parteringsdrapet på Ammerud opp for retten

To menn og en kvinne møter tirsdag i Oslo tingrett, tiltalt for å ha drept og partert en 35 år gammel mann på Ammerud i Oslo i april 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
To menn og en kvinne møter tirsdag i Oslo tingrett, tiltalt for å ha drept og partert en 35 år gammel mann på Ammerud i Oslo i april 2016.

– Det var veldig situasjonsbestemt, og jeg kommer ikke til å havne i en slik situasjon igjen. Jeg har lært av mine feil, sier en av de to mennene tiltalt for drapet til TV 2.

26-åringen avviser at han er farlig, til tross av at han erkjent å ha drept en 35 år gammel mann på Ammerud i Oslo i 2016. Mannen har også erkjent likskjending, og skal tirsdag møte i Oslo tingrett.

Nekter for drap

Der møter også en 28 år gammel mann og en 29 år gammel kvinne.

De to mennene er tiltalt for å ha drept den 35 år gamle mannen med en rekke kutt og stikk i hodet og overkroppen. Offeret døde av blodtap og pustevansker. Den 29 år gamle kvinnen er tiltalt for å ha hjulpet dem med parteringen og for ikke å ha avverget situasjonen.

Der den yngste av de to mennene har tilstått drapet, forklarer den eldste at han utøvde vold mot offeret, for så å trekke seg. Han erkjenner ikke straffskyld for drap og partering. Kvinnen nekter også straffskyld etter tiltalen.

Les også:   Norske tenåringsjenter pågrepet i Thailand

Funnet i koffert

Ifølge TV 2 er det i avhør blitt fortalt at drapet skjedde etter at avdøde angivelig skulle ha underslått mindre mengder hasj.

Drapshandlingen skjedde inne i en i en leilighet i en boligblokk på Ammerud. 35-åringen ble funnet drept og partert utendørs, ikke langt fra åstedet. Deler av liket ble funnet i en koffert. Vitner har fortalt at de så to menn bære en koffert i området.

I tiltalen heter det at den drepte ble kappet opp med blant annet vinkelsliper i et tjuetalls deler. De ble pakket ned i plastposer, bager og en koffert og deretter fraktet ut av leiligheten.

Alle de tre tiltalte tilhører et rusmiljø i Oslo. Advokatene Benedict de Vibe, Heidi Ysen og Øyvind Bratlien forsvarer de tre. Statsadvokat Alvar Randa er aktor i saken som administreres av tingrettsdommer Merete Svartveit.

Det er satt av 16 dager til rettssaken som er berammet fram til 9. mai.

Les også:  Svensk bokser: – Jeg svevde mellom liv og død

Populært