Meny

Foreslår å flytte Konfliktrådet fra Lofoten

Sekretariatet for Konfliktrådet vil legge stillingene som i dag er i Svolvær til Bodø og Tromsø. Her utsikt over Svolvær i Lofoten fra Tjeldbergtinden. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Sekretariatet for Konfliktrådet vil legge stillingene som i dag er i Svolvær til Bodø og Tromsø.

– Vi holdet på med en organisatorisk gjennomgang. I den forbindelse ser vi på ulike modeller for å bli mer faglig robust, sier direktør Lise Sannerud i Konfliktrådet til Avisa Nordland.

Sekretariatet ønsker at konfliktrådene i landet skal følge den nye inndelingen av politidistriktene og redusere antall kontorer fra 22 til 12. Konfliktrådet i Midtre Hålogaland som har kontor i Svolvær tilbyr megling i 23 kommuner.

– Politiet er vår nærmeste samarbeidspartner. Forslaget går ut på at vi skal få større kontorer i nærheten av ledelsen av hvert politidistrikt, og blir det i Bodø, forklarer Sannerud.

Hun understreker at det hele er et forslag.

– Jeg må få understreke at dette bare er et forslag, som er prematurt. Vi har ikke fått sendt det over til departementet ennå, sier direktøren.

Leder i Lofotrådet, og ordfører i Vågan, Eivind Holst (H), ønsker ikke at offentlige stillinger flyttes ut av regionen.

– Det er ikke ønskelig å flytte offentlige stillinger fra Lofoten, og i dette tilfellet Vågan, til de kommunene i Nordland som allerede har suverent høyest andel offentlige stillinger, sier han.

(©NTB)

Populært