Meny

Dette skjedde i natt

Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 15. april.

Ber om ny resolusjon

USA, Frankrike og Storbritannia har lagt fram en ny resolusjon i FNs sikkerhetsråd om at den angivelige bruken av kjemiske våpen i Syria må granskes.

I resolusjonen bes det også om en umiddelbar våpenhvile og at humanitær hjelp får komme uhindret inn i Syria. Samtidig krever de at Syria deltar i FN-ledede fredssamtaler, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Evakuert i Namsos

Seks personer er evakuert grunnet fare for isras i Namsos i Trøndelag.

Like før midnatt melder politiet i Trøndelag at et isras truer noen hus i Vika nedenfor Bjørumsklumpen i Namsos.

Politiet vil foreta en ny vurdering av situasjonen søndag morgen.

Pence ut mot Maduro

USAs visepresident Mike Pence retter skarpe ord mot Venezuelas president Nicolás Maduro og oppfordrer de amerikanske landene på toppmøtet i Peru til å isolere «diktatoren».

– Ansvaret for lidelsen blant det venezuelanske folket kan bli lagt for føttene til én mann: Nicolás Maduro, sa Pence og takket flere av landene som har bidratt til «å isolere diktatoren og hans brutale regime ved hjelp av økonomiske og politiske virkemidler».

Flere båthavari

Flere personer måtte få hjelp etter båthavari flere steder i landet natt til søndag.

Klokken 23.30 ble en person reddet av lokalt brannvesen etter at en 34 fots fritidsbåt var i ferd med å synke sør for Spangereidkanalen i Lindesnes. I timene som fulgte måtte Hovedredningssentralen Sør-Norge rykke ut til fire andre båter.

Returnert til Myanmar

En familie på fem tilhørende den forfulgte rohingya-minoriteten har blitt returnert til Myanmar, tross advarsler fra FN om at det ennå ikke er trygt.

– Fem familiemedlemmer kom tilbake til en repatrieringsleir i byen Taungpyoletwei i Rakhine i dag tidlig, opplyser myanmarske myndigheter.

(©NTB)

Populært