Meny

Wara varsler utvalg som skal granske partnerdrap

Tor Mikkel Wara lover å sette ned et utvalg som skal se på partnerdrap. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) vil i løpet av våren sette ned et utvalg som skal gjennomgå partnerdrap.

Den forrige handlingsplanen mot vold i nære relasjoner gikk ut i fjor. 9 av fjorårets 29 drap ble begått av offerets partner eller ekspartner. Arbeidet med en ny handlingsplan har ikke begynt, men nå lover Norges nye justisminister, Tor Mikkel Wara, å sette ned et utvalg i løpet av våren som skal gjennomgå partnerdrap.

– Nei. Den forrige løp nettopp ut, og det gjøres nå opp status for tiltakene i den forrige handlingsplanen. Jeg legger til grunn at statusrapporten ferdigstilles denne måneden, sier Wara til Dagsavisen.

Han vil likevel ikke tidfeste når en ny handlingsplan mot vold i nære relasjoner kan være på plass.

Lovet utvalg i fjor

I fjor sommer lovet Waras forgjenger, Per-Willy Amundsen, at han skulle sette ned et utvalg som skulle se på hvordan partnerdrap kan forebygges, men dette har foreløpig ikke skjedd

– Vi tar sikte på at utvalget nedsettes innen utgangen av august 2017, sa Amundsen til NTB i juni.

Mener partnerdrap kan forebygges

I en rapport regjeringen mottok i slutten av 2015 ble det slått fast at det i sju av ti tilfeller var registrert voldshendelser i forkant av partnerdrap. Forskerne bak rapporten mente derfor at partnerdrap kan forebygges.

Mens andre typer drap faller på statistikken, har antall partnerdrap i snitt ligget på samme nivå i 25 år.

(©NTB)

Populært