Meny

Dette skjer i dag

Foto: Julie Jacobson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er blant de ventede hendelsene fredag 13. april.

FN-møte om Syria

Russland innkaller FNs sikkerhetsråd til et nytt møte om Syria. Da Sikkerhetsrådet tidligere i uken diskuterte resolusjonsutkast fra USA og Russland, stemte de to landene ned hverandres forslag. Begge landene har vetorett.

Torsdag ga Russlands FN-ambassadør uttrykk for at det er fare for krig mellom Russland og USA i Syria, og sier at det viktigste nå er å avverge en slik utvikling.

Toppmøte i Peru

14 statsledere fra Nord- og Sør-Amerika samles til toppmøte i Lima i Peru. USAs president Donald Trump skulle vært blant deltakerne, men sender visepresident Mike Pence i stedet. Blant de andre deltakerne er Cubas president Raul Castro.

Blant sakene som skal diskuteres på toppmøtet, er demokrati og kamp mot korrupsjon.

Venstres landsmøte

Det er duket for Venstres landsmøte på Gardermoen. Mens partiet på samme tid i fjor lå under sperregrensen og utsiktene var dystre, er situasjonen nå en helt annen.

– Det er en europeisk trend at veldig mange partier ikke vil ta ansvar. Men Venstre er skapt for å være i regjering, sa Venstre-leder Trine Skei Grande torsdag.

Solbergs siste dag i Mexico

Det er statsminister Erna Solbergs siste dag i Mexico. Torsdag ble hun tatt imot i palasset i Mexico By av president Enrique Peña Nieto. Statsministeren er i landet for å fremme norsk næringsliv, øke samarbeidet om bærekraftig havforvaltning og snakke om menneskerettigheter.

Filmpremiere

Det er premiere for spillefilmen «Når jeg faller» av filmskaper Magnus Meyer Arnesen. Filmen handler om Joachim, spilt av Preben Hodneland, som er i ferd med å tape kampen mot heroinen. Så får han en uventet telefon fra ekskjæresten som ber han ta vare på sønnen deres, som han aldri har møtt.


(©NTB)

Populært