Meny

Langt flere vil ta bachelor i Forsvaret

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Allerede før søndagens frist for å søke høyere utdanning i Forsvaret, viser foreløpige tall en kraftig økning i antallet som vil ta bachelorutdanning.

Mens det i 2016 var 1.174 søkere som ville ta en slik utdanning i Forsvaret, er antallet nå oppe i 1.589. I tillegg forventes en god del søkere helt inn mot fristen på søndag. På grunn av utdanningsreformen i Forsvaret ble det ikke tatt opp elever til bachelorutdanningen fra videregående skole i fjor.

Hovedrekrutteringen til denne utdanningen skjer i dag direkte fra videregående skole. Det har vært knyttet spenning til om dårligere økonomiske vilkår under utdanningen ville føre til svikt i rekrutteringen, men de ferske tallene peker i motsatt retning.

– Omlegging til nytt personellsystem medfører selvfølgelig en risiko, men det ser altså ut som om mange har blitt motivert av mulighetene som ligger i den nye ordningen, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen til NTB.

Utdanningsreformen har samlet all akkreditert og nivådannende utdanning i Forsvarets høgskole. Hensikten er å tilpasse utdanningen til en ny ordning hvor personellet blir mer spesialisert – alle skal ikke lenger kunne det samme.

Grovt sett går det nå et skille mellom offiserer og spesialister. Ønsker man å gå befalsskolen må man gå veien via førstegangstjenesten.

I desember i fjor satte Luftforsvarets flygerskole ny søkerrekord med 1.318 søkere, en kraftig oppgang siden 2016. Hærens grenaderopptak satte også ny rekord med 1.862 søkere 1. mars i fjor.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært