Operaen feirer 10 år

Kong Harald blir tatt imot av ordfører Marianne Borgen (th) og styreleder i Den Norske Opera og Ballett, Anne Carine Tanum i anledning Operaens 10-års jubileumsforestilling i Oslo torsdag kveld.
Kong Harald blir tatt imot av ordfører Marianne Borgen (th) og styreleder i Den Norske Opera og Ballett, Anne Carine Tanum i anledning Operaens 10-års jubileumsforestilling i Oslo torsdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Torsdag ble 10-årsdagen for åpningen av Operaen i Oslo feiret med en mesteraften med kong Harald til stede. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi gleder oss til å feire at operahuset er 10 år, og at vi samtidig kan markere at Den Norske Opera & Ballett som institusjon er 60 år. Torsdag 12. april vil det være full sal med gjester vi vil takke for de siste ti årene, sier administrerende direktør Geir Bergkastet.

Under jubileumsforestillingen torsdag fikk kongen og resten av salen oppleve Nasjonalballetten framføre verk av Kylián, Forsythe og Øyen.

Lørdag skal hovedscenen fylles med folk som aldri har vært på forestilling i Operaen tidligere. De skal få oppleve verdens mest spilte opera, «La Traviata». Tidligere på dagen fylles operataket av korister som blant annet skal framføre Slavekoret fra operaen «Nabucco» og synge bursdagssangen «Hurra for deg».

I tillegg vil NRK vise livet i Operaen minutt for minutt hele lørdag 14. april.

10-årsjubileet blir feiret en uke til ende. Markeringen startet 9. april og avsluttes 15. april med en solokonsert med pianisten Håvard Gimse.

Personvernpolicy