Meny

Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 12. april. 

Solberg i Mexico

Statsminister Erna Solberg (H) forlater Colombia og drar videre til Mexico. Migrasjon, energi, klima og hav skal være blant de sentrale temaene for det to dager lange besøket.

På det økonomiske toppmøtet i Davos i januar kunngjorde Solberg at hun og regjeringssjefer fra en rekke kyststater, inkludert Mexicos president Enrique Peña Nieto, går sammen om et initiativ for bærekraftig bruk av havet.

WTOs legger fram prognoser

Verdens handelsorganisasjon (WTO) legger fram sine nyeste prognoser i lys av handelskrigen mellom Kina og USA. Kina har klagd USA inn for WTO og bedt om meklingshjelp i konflikten om toll på stål og aluminium.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier handelskonflikten også kan berøre Norge.

Pompeo i høring i Senatet

USAs tidligere CIA-sjef Mike Pompeo stiller til høring i utenrikskomiteen i Senatet i forbindelse med nominasjonen av ham som USAs nye utenriksminister.

President Donald Trump kunngjorde i mars at Pompeo erstatter Rex Tillerson, og det er ventet at den nye utenriksminister blant annet vil følge en hardere linje overfor Iran.

Meghan Markle-biografi publiseres

En biografi om prins Harrys forlovede Meghan Markle publiseres. Boken «Meghan: A Hollywood Princess» er skrevet av Andrew Morton, som også skrev biografien «Diana: Her true story».

Markle gifter seg med prins Harry den 19. mai og forfatteren omtaler forholdet deres som en fantastisk kjærlighetshistorie.

FIFA-rankingen offentliggjøres

Herrelandslaget i fotball har nå en seiersrekke på to kamper, og for første gang på lenge er det grunn til å glede seg til neste utgave av FIFA-rankingen.

Det er Tyskland og Brasil som i øyeblikket innehar de to øverste plassene på FIFA-rankingen. Norge ligger på 57.-plass.

(©NTB)

Populært