Meny

Rekordår for Thorbjørn Egner-arvingene

Thorbjørn Egners sønn, Bjørn Egner, sier de fire arvingene er veldig glade for at farens verk fortsatt lever. – Gjennom familieselskapet jobber vi med å ta vare på og formidle dem på best mulig måte. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Thorbjørn Egners barn, som forvalter opphavsrettighetene til farens åndsverk, opplevde et rekordår i fjor. – Vi er glade for at hans verk fortsatt lever.

Selskapet som forvaltes av barna alene, har siden det ble opprettet i 2000 oppnådd et samlet resultat på 62 millioner kroner før skatt, ifølge Dagens Næringsliv.

Inntektene stammer i hovedsak fra godtgjørelser fra Thorbjørn Egners bøker, teateroppsetninger og tekster, både i Norge og utlandet. Egner står blant annet bak suksessene «Karius og Baktus», «Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen» og «Folk og røvere i Kardemomme by».

Animasjonsfilmen «Dyrene i Hakkebakkeskogen» fra 2016 bidro i fjor til et rekordår for arvingene, som alle er i 70-årene. Thorbjørn Egner AS hadde et resultat på sju millioner kroner før skatt.

– På vår fars vegne er vi veldig glade for at hans verk fortsatt lever. Gjennom familieselskapet jobber vi med å ta vare på og formidle dem på best mulig måte, sier Bjørn Egner (79), den eldste av Egners barn.

Han trekker også fram Dyreparken i Kristiansand som en viktig årsak til at verkene fortsatt er så populære.

– Det er snart 30 år siden min far startet samarbeidet om Kardemomme by. I fjor åpnet også Hakkebakkeskogen filmstudio, sier Egner.

Forfatteren, komponisten, illustratøren og billedkunstneren Thorbjørn Egner døde 24. desember 1990. Han ble 78 år gammel.

(©NTB)

Populært