Solberg skuffet over manglende FN-resolusjon om Syria

Statsminister Erna Solberg er skuffet over at FN ikke har greid å bli enig om en resolusjon om Syria. Foto: AP / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg er skuffet over at FN ikke har greid å bli enig om en resolusjon om Syria. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs sikkerhetsråd har ikke greid å bli enig om en resolusjon om Syria. Skuffende, mener statsminister Erna Solberg (H). 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til onsdag satte USA og Russland ned foten for hverandres forslag om en granskning av det påståtte kjemiske angrepet i Douma i Syria. Dermed ble ingen av dem vedtatt.

– Vi er veldig bekymret over utviklingen nå. Dersom det har vært reelle gassangrep mot sivilbefolkningen, er det noe det skal reageres på, sier Solberg til NTB.

– Men før øyeblikket er det ikke noen som kommer inn og kan verifisere dette, føyer hun til. Statsministeren er for tiden på besøk i Colombia.

– Det vanskelige i denne saken er at heller ikke Sikkerhetsrådet klarer å bli enige om å gi noen mandat til å se på dette. Det gjør jo at det blir veldig vanskelig å reelt vurdere dette og hvordan det skal håndteres, sier Solberg.

– Men jeg er veldig skuffet over at Sikkerhetsrådet ikke klarer å komme fram til noen enighet knyttet til Syria, sier hun.