Kvinne tiltalt for falsk voldtektsanmeldelse

– Vi mener at etterforskningen har vist at det ikke har funnet sted en voldtekt, og at anmeldelsen hennes dermed er falsk, sier statsadvokat Per Morten Schjetne. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
– Vi mener at etterforskningen har vist at det ikke har funnet sted en voldtekt, og at anmeldelsen hennes dermed er falsk, sier statsadvokat Per Morten Schjetne. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 26 år gammel kvinne som i fjor sommer anmeldte en voldtekt i Trondheim, er tiltalt for falsk anmeldelse, melder TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen leverte inn en anmeldelse om voldtekt som skal ha skjedd i forbindelse med Robbie Williams-konserten i Trondheim 1. august i fjor. Allerede en uke senere gikk politiet ut og sa at det ikke hadde skjedd noen voldtekt.

– Etterforskningen av saken viser at fornærmede ikke har blitt utsatt for en voldtekt i Granåsen i forbindelse med konserten, sa politiet NTB i forbindelse med at kvinnen ble siktet for uriktig voldtektsforklaring.

Kvinnen hadde fortalt til politiet at hun hadde blitt overfalt av to mørkhudede menn. Den ene skal ha holdt henne fast – den andre skal ha voldtatt henne.

– Vi mener at etterforskningen har vist at det ikke har funnet sted en voldtekt, og at anmeldelsen hennes dermed er falsk, sier statsadvokat Per Morten Schjetne til TV 2.

26-åringen risikerer inntil ett års fengsel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnens forsvarer, advokat Arve Røli, sier til TV 2 at hans klient nekter straffskyld.

– Å anmelde en voldtekt, for så å bli møtt med en anklage om falsk anmeldelse er sjokkerende og belastende. Jeg verken kan eller vil si noe mer utover det, sier han.

Rettssaken starter i Sør-Trøndelag tingrett 6. juni. Retten har satt av to dager til saken.