Meny

238 millioner kroner i erstatningsutbetalinger etter feilbehandlinger hittil i år

Assisterende direktør Rolf Gunnar Jørstad i Norsk pasientskadeerstatning. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norsk pasientskadeerstatning (NPE) har hittil i 2018 utbetalt 238 millioner kroner i erstatninger til pasienter etter feilbehandling i helsetjenesten.

Erstatningene sørger for at pasienter og pårørende får dekket det økonomiske tapet som skaden ved feilbehandling har påført dem. Mange pasienter som har fått omfattende og varige skader, får også erstatning for redusert livskvalitet.

– Vi vet at det å få erstatning for en pasientskade når man har blitt feilbehandlet, er viktig for dem som er berørte, sier direktør Rolf Gunnar Jørstad i NPE.

Dekning av inntektstap som følge av skader utgjorde 39 prosent av erstatningene NPE har utbetalt hittil i år.

NPE har i første kvartal i 2018 mottatt 1.548 saker, og venter å totalt motta 600 saker i hele 2018. I de tre første månedene i 2017 ble det utbetalt 235 millioner kroner i erstatningsutbetalinger.

– Det viktige for oss er ikke hvor mange saker vi mottar i løpet av året, men at pasienter og pårørende som mener de kan ha rett til erstatning, sender inn en søknad til oss, slik at vi kan vurdere kravet, sier Jørstad.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært