Meny

Psykiater tiltalt for besittelse av overgrepsmateriale vil ha rettssak bak lukkede dører

Oslo tinghus ligger på C.J. Hambros plass 4 i Oslo og huser Oslo tingrett og Oslo byfogdembete. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En psykiater i 50-årene, tiltalt for oppbevaring av store mengder overgrepsbilder av barn, ber om at rettssaken mot ham må gå bak lukkede dører.

Rettssaken mot den tidligere profilerte psykiateren skal starte i Oslo tingrett onsdag. Det er satt av bare én dag til saken og mannen har gjennom sin forvarer, advokat Carloine Lødemel, bedt om at rettsforhandlingene går bak lukkede dører. Beslutningen ventes ikke tatt før onsdag morgen, får NTB opplyst fra Oslo tingrett.

Forsvareren ville tirsdag ikke kommentere saken overfor NTB.

20 år

I en fengslingskjennelse fra januar i fjor går det fram at psykiateren i avhør har erkjent skyld.

Ifølge tiltalen som er tatt ut av statsadvokaten i Oslo, skal mannen over en periode på 20 år ha oppbevart store mengder materiale som viser seksuelle overgrep mot barn.

Over 190.000 bilder og 12.000 videofiler med en samlet spilletid på mer enn 4.000 timer er blant beslagene politiet har gjort i saken.

Mannen er også tiltalt for å ha lastet ned overgrepsmateriale fra fildelingstjenester på internett over 29.000 ganger på to år, og for å ha delt overgrepsmateriale med andre.

Spesiell

Politiet har overfor NRK omtalt saken som spesiell ettersom omfanget av det beslaglagte materialet er så stort og at den tiltalte har arbeidet som barne- og ungdomspsykiater mens det straffbare forholdet har pågått.

Da mannen ble pågrepet varslet politiet Helsetilsynet som reagerte med å frata mannens autorisasjon som lege.

– Det er ingenting i etterforskningen som gir holdepunkter for at det straffbare forholdet han er tiltalt for har påvirket arbeidet hans på noen måte. De yrkesmessige konsekvensene er et resultat av Helsetilsynets saksbehandling, sa politiadvokat Johannes Andenæs til VG i januar da tiltalen først ble kjent.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært