Meny

Forvirring om Giske-verv i Trøndelag:

Støre benekter at Giske har fått nytt lederverv

Ap-leder Jonas Gahr Støre benekter at Trond Giske (bak til høyre) har fått et lederverv. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre sier Trond Giske ikke skal lede reformarbeidet i Trøndelag Ap. Men ifølge fylkeslederen vil han få et «særlig ansvar».

– Trond Giske, som Trøndelag Aps mest erfarne og sentrale politiker, er viktig for prosjektet og vil få et særlig ansvar. I første omgang handler det om å utvikle og konkretisere innholdet i samarbeid med styret, sier fylkesleder Anne Marit Mevassvik i Trøndelag Ap til NTB.

Hun slår fast at styret i Trøndelag Ap er gitt i oppdrag av årsmøtet å konkretisere prosjektet, som hun foreløpig hevder er på skissestadiet.

– Dette skal Trond Giske hjelpe oss med. Han har viktig erfaring og kunnskap, og mange tanker om hvordan vi kan jobbe i Trøndelag Ap for å utvikle vår organisasjon, skriver Mevassvik i en tekstmelding.

Les også: Giske: – Det føles viktig å være tilbake i jobb. 

Giske: – Jeg har gjort feil og jeg sier unnskyld

– Skal ikke lede

Den avgåtte Ap-nestlederens rolle i det som har fått navnet Idénettverket, ble tema da partileder Jonas Gahr Støre gjestet Politisk kvarter på NRK tirsdag morgen. Der slo Støre fast at det blir galt å si at Giske skal lede dette arbeidet.

– Det de vedtok i Trøndelag, var å sette i gang et organisasjonsutvalg, sa Støre, som viste til at utvalget er vedtatt og ledet av det nye styret og den nye lederen i Trøndelag Ap, Anne Marit Mevassvik.

– Så det er ikke Giske som skal lede utvalget, men lederen av Trøndelag Arbeiderparti?

– Ja, det er slik jeg oppfatter det, sa Støre, som mener det er naturlig at Giske deltar i dette arbeidet.

– Han har trukket seg som nestleder og han er ikke valgt til nye verv i Trøndelag, framholdt Støre.

– Det er ikke velgerne det er noe feil med

I helgen ble det meldt at Giske skulle lede Trøndelag Aps arbeid med å finne tilbake til grasrota. Han har selv ikke besvart NTBs henvendelse om saken tirsdag.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sammen med avgått nestleder Trond Giske. Foto: NTB scanpix

– Jeg gleder meg til arbeidet. Jeg tror det er kjempeviktig at vi ser nøye på oss selv. Når tilliten mellom velgerne og Ap ikke er som den skal være, er det vi som må gå i oss selv. Det er ikke velgerne det er noe feil med, sa Giske til Trønder-Avisa lørdag.

Giske ble ønsket lykke til i sin nye rolle av partisekretær Kjersti Stenseng, som under åpningen på fylkesårsmøtet på Hell lørdag uttalte:

– Vi trenger erfaringen og klokskapen

– Jeg vet, Trond, at du er veldig engasjert i dette. Vi trenger erfaringen din og klokskapen din. Det gleder en partisekretærs hjerte at Trøndelag går i bresjen her.

Politisk redaktør i Dagens Næringsliv (DN), Kjetil B. Alstadheim, sa i Politisk kvarter at han oppfatter situasjonen som uavklart.

– Det virker uklart hvilken posisjon han har fått. Inntrykket fra helgen var at han skulle få en lederrolle, sa Alstadheim.

Populært