Meny

Flere sterke dommerkandidater til Strasbourg-jobb

Dommerpanelet i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Arkivfoto: Tor Richardsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter at jobben som ny norsk EMD-dommer i Strasbourg ble lyst ut på nytt, har flere sterke kandidater meldt sin interesse. Fire av søkerne har doktorgrad.

Stillingen som ny norsk dommer i Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg (EMD) ble lyst ut på nytt tidligere i år fordi det ikke forelå nok søkere til å oppfylle Europarådets krav. Etter å ha forlenget søkerrunden, har tre nye personer meldt sin interesse, melder Rett24.

Blant de interesserte er det flere sterke kandidater. Totalt er det seks søkere, og fire av dem har doktorgrad. Blant de mest interessante navnene finner vi høyesterettsdommer Arnfinn Bårdsen (51), professor Mads Andenæs (60) og lagdommer Elizabeth Baumann. Sistnevnte er spesielt viktig for listen da statuttene til Europarådet krever at det skal være innstilt minst én kvinne til jobben.

Baumann er med sin doktorgrad i internasjonal rett og lange dommererfaring fra Stavanger tingrett og Borgarting lagmannsrett faglig kvalifisert for jobben, skriver Rett24. På søkerlisten står også advokat Nicolai Skjerdal (48), forsker Eirik Bjørge (35) og advokat Grethe Marie Lie Selven (56).

Mangeårig dommer i EMD, Erik Møse, kommer i august tilbake til jobben som dommer i Høyesterett, nesten to år før perioden utløper.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært