Meny

Dette skjer i dag

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 10. april. 

Stortinget orienteres om oljefondet

Finansminister Siv Jensen legger fram årets stortingsmelding om forvaltningen av Statens pensjonsfond utland, bedre kjent som oljefondet, klokken 11.45.

Høyres Mudassar Kapur, som sitter i finanskomiteen, sier til E24 at han frykter det ender med en debatt der interesseorganisasjoner og partier kommer med ønskelister over hva fondet skal investere i.

Medietilsynet med rapport om NRK

Kulturminister Trine Skei Grande mottar Medietilsynets rapport om NRKs bidrag til mediemangfoldet. Tilsynet har fått i oppdraget fra Kulturdepartementet å se på en rekke forhold. Deriblant i hvilken grad NRK gjennom samarbeid med andre aktører bidrar til mediemangfoldet og om NRKs innhold påvirker tilbudet til kommersielle aktører.

Zuckerberg stiller til høring i Senatet

Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg stiller til høring i Senatet om Cambridge Analytica-skandalen. Onsdag stiller han til høring i Representantenes hus.

I mars ble det kjent at analyseselskapet har samlet inn personopplysninger fra Facebook-brukere og solgt analyser av materialet. Totalt kan 87 millioner brukere ha blitt berørt.

Ri møter Lavrov

En nordkoreansk delegasjon er på besøk i Russland. I dag møter Nord-Koreas utenriksminister Ri Yong-ho sin russiske kollega Sergej Lavrov.

Det russiske utenriksdepartementet har tidligere uttalt at de to har «mye å diskutere», blant annet situasjonen på Koreahalvøya.

Norge møter Nord-Irland til VM-kvalifisering

Det norske kvinnelandslaget i fotball møter i dag Nord-Irland til VM-kvalifisering på Shamrock Park i Portadown klokken 20.30.

– Vi har lyst til å komme til VM og føler det begynner litt tirsdag. Det er viktig med tre poeng her og en god følelse inn mot neste samling, sier kaptein Maren Mjelde til Norges Fotballforbund.

(©NTB)

Populært