Meny

Dette skjedde i natt

Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 10. april. 

Trump raser etter at FBI-razzia

USAs president Donald Trump kaller razziaen ved kontoret til hans personlige advokat Michael D. Cohen for «skammelig». Razziaen, først omtalt av New York Times , førte til beslag av materiale som blant annet er relatert til Cohens utbetaling på 130.000 dollar til pornostjernen Stormy Daniels.

Tolv smittet av ukjent magevirus på sykehus

Tolv personer har blitt smittet av et ukjent magevirus ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø. Viruset brøt ut på nevro-, hud og revmatologisk sengepost, bekrefter kommunikasjonsrådgiver ved UNN, Jan Fredrik Frantzen, til iTromsø.

Støre: Høyre kan takke seg selv

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier Høyre kan takke seg selv for at partiet har mistet lysten på å inngå forlik med regjeringen, og skylder på dårlig forvaltning.

– Jeg har ikke satt noe måltall på forlik, og vi inngikk forlik forrige periode som jeg står ved. Men Høyre/Frp-regjeringen har forvaltet forlikene på en dårlig måte, og det gjør at vi vil være mer kritiske til å inngå flere, sier partilederen.

Kim Jong-un diskuterte USA-dialog

Nord-Koreas leder Kim Jong-un diskuterte tirsdag de mulige samtalene med USA på et partimøte, ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA. Dette er første gang dialogen med USA blir omtalt offentlig i Nord-Korea.

Møtet mellom Kim og USAs president Donald Trump finner sted i mai eller juni.

Fredsforhandler for FARC pågrepet

Jesus Santrich, som var med på å framforhandle fredsavtalen mellom FARC og Colombia, ble pågrepet og siktet i en narkosak. Han risikerer utlevering til USA.

Santrich er en tidligere lederskikkelse i den nå oppløste geriljagruppen, som er videreført som et politisk parti. FARCs politiske fløy opplyser at han ble pågrepet på anmodning fra USA.

(©NTB)

Populært