Meny

Isaksen og Søreide: Handelskonflikten bekymrer

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier handelskonflikten mellom USA og Kina også kan berøre Norge. – Folk er bekymret for arbeidsplassene, sier han.

Sammen med utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) følger han nå tett konsekvensene konflikten kan få for Norge, skriver Dagsavisen.

– Dette bekymrer bedrifter, og berører arbeidsplasser over hele landet. Dette gjelder ikke bare i oslogryta, men hjørnesteinsbedrifter i norske lokalsamfunn fra nord til sør, sier næringsministeren.

Trump instruerte forrige uke sine rådgivere til å vurdere ytterligere toll på kinesiske varer for et beløp tilsvarende 785 milliarder kroner. Kina har på sin side varslet at de vil besvare eventuelle tiltak fra amerikansk hold.

Om konflikten fortsetter, og eskalerer, kan flere næringer i Norge bli rammet.

– Alle som selger varene sine til utlandet er nervøse nå. Og de er ikke bekymret for inntjeningen sin. De er bekymret for arbeidsplassene, sier Isaksen.

Han peker på at som et resultat av konflikten, kan EU komme til å sette opp tollbarrierene.

– Da kan vi få en helt annen situasjon. 80 prosent av eksporten vår går til EU, også mesteparten av vår stål- og aluminiumseksport, sier Søreide.

Hun legger til at den amerikanske ambassadøren til Norge nå reiser hjem for å snakke med amerikanske myndigheter om situasjonen.

(©NTB)

Populært