Meny

44 gauper felt i kvotejakta

Det ble felt 44 gauper under årets kvotejakt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Det ble felt 44 gauper under kvotejakta fra 1. februar til 31. mars i regionene Oppland, Midt-Norge og Vest-Norge.

– Lave bestander i flere deler av landet førte til at det ble åpnet for jakt i færre regioner enn tidligere. I de regioner hvor det ble åpnet for kvotejakt har kvoten i stor grad blitt oppfylt, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet i en pressemelding.

I år ble det kun åpnet for jakt i rovviltregionene Oppland, Midt-Norge og Vest-Norge. I Oppland og Midt-Norge ble åpnet for kvotejakt. I Vest-Norge har ikke myndighetene noe mål om en gaupebestand, og dermed ble det åpnet for kvotefri jakt i denne regionen.

I fjor sommer ble gaupebestanden i Norge beregnet til å være på rundt 330 dyr.

(©NTB)

Populært