Meny

Dette skjer i dag

Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er blant de ventede hendelsene mandag 9. april.

FN holder hastemøte om Syria

Ni land har bedt om et møte i FNs sikkerhetsråd i dag for å diskutere det angivelige kjemiske angrepet i opprørskontrollerte Douma i Syria. Det var Frankrike som kom med initiativet til møtet som er ventet å finne sted klokken 21 norsk tid.

Hydro uttaler seg om utslipp i Brasil

Hydro legger fram resultatene av håndteringen av utslipp fra aluminaraffineriet de eier i Alunorte i Brasil.

Det var etter et kraftig regnskyll 17. februar at hundrevis av familier som bor ved anlegget i Brasil, fikk drikkevannet sitt forurenset. Raffineriet har måttet redusere produksjonen betydelig siden 1. mars, etter at Hydro ble pålagt å halvere produksjonen.

Fengslingsmøte i Jemtland-saken

Den drapssiktede ektemannen til Janne Jemtland kommer til å be om å bli løslatt når han på ny blir begjært varetektsfengslet. Politiet kommer til å be om at mannen blir fengslet i tolv uker.

Fengslingsmøtet går som kontorforretning.

Ny rettssak mot Cosby

Den andre rettssaken mot TV-stjernen Bill Cosby starter opp i Norristown i USA. Cosby er tiltalt for et seksuelt overgrep som skal ha funnet sted i 2004.

Over 50 kvinner har de siste årene stått fram og anklaget Bill Cosby for overgrep som strekker seg tilbake til 1960-tallet. De fleste av sakene er foreldet.

Lillestrøm møter Start

Etter å ha tapt 2–1 mot Kristiansund forrige uke fortsetter Lillestrøm Eliteserien med hjemmekamp mot Start klokken 19. Også Start tapte sin forrige kamp, da de møtte Sandefjord og røk på et 1–4 smell.

(©NTB)

Populært