Arbeidsliv og trygd blir siste slag på Høyres landsmøte

Statsminister Erna Solberg sammen med nestlederne Jan Tore Sanner og Bent Høie på Høyres landsmøte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg sammen med nestlederne Jan Tore Sanner og Bent Høie på Høyres landsmøte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Å fjerne aldersgrensen på 72 år i arbeidsmiljøloven og innstramminger i aktivitetskravet for sykmeldte, er blant sakene Høyres landsmøte diskuterer søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siste dag av landsmøtet går med til å behandle en storresolusjon om arbeid og inkludering.

Utvidet aktivitetsplikt for sosialhjelpsmottakere til nye aldersgrupper over 30 år og å stramme inn aktivitetskravet for sykmeldte fra åtte til seks uker, er blant forslagene fra utvalget som har skrevet resolusjonsforslaget. I tillegg går de inn for å sikre at gradert sykmelding og uføretrygd er hovedregelen samt at de som søker uføretrygd, skal vurderes av et tverrfaglig team før godkjenning.

Landsmøtet skal også behandle en resolusjon om reiseliv.

Ved avslutningen av landsmøtet vil partileder Erna Solberg dele ut Sjur Lindebrækkes menneskerettspris. Den går til tyrkiske P4, en plattform for uavhengig journalistikk, og plattformens president Hasan Cemal.