Meny

Meklingsfristen har gått ut – partene fortsetter på overtid

NHO-leder Kristin Skogen Lund, mekler Mats Wilhelm Ruland, Riksmekler Nils Dalseide, mekler Kine Steinsvik og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen ved starten av årets mekling. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Midnatt natt til søndag gikk fristen for meklingen mellom NHO, LO og YS ut. Partene forhandler videre på overtid.

Partene er villige til å arbeide videre etter fristen, opplyste riksmekler Nils Dalseide en time før fristen. Det er fredsplikt så lenge partene mekler, men kommer ikke partene til enighet til slutt, går det mot den største streiken i Norge på 18 år.

Meklingen har pågått siden onsdag mellom NHO og LO- og YS-forbundene.

Hele 35.000 medlemmer i LO og YS tas nemlig ut i streik hvis partene ikke blir enige. Særlig streikeuttaket i transportnæringen vil slå kraftig ut allerede fra første dag. Og ytterligere 200.000 medlemmer kan havne i streik hvis streikeuttaket blir utvidet.

Sakene det strides om i oppgjøret er AFP, tjenestepensjon, lønn og krav knyttet til reise, kost og losji for arbeidere som blir sendt på oppdrag. Mye tyder på at partene er på bølgelengde når det gjelder lønnskravene, men AFP og tjenestepensjon er et område hvor de står langt fra hverandre.

(©NTB)

Populært