Meny

125 brunbjørner registrert i fjor

Arkivfoto fra 2014 av en brunbjørn i Bjørneparken i Flå. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det ble registrert 125 brunbjørner i Norge ved hjelp av DNA-analyser i fjor. Det er det samme antallet som året før.

I alle de siste tre årene er det registrert under 130 brunbjørner i Norge ved hjelp av DNA-analyser, viser ferske tall fra Rovdata. Antallet brunbjørner har imidlertid falt markant fra toppåret i 2010 da det ble registrert så mange som 166 dyr.

– Vi påviste 125 ulike bjørner i landet i fjor, hvorav 55 hunnbjørner og 70 hannbjørner. Dette er, som i fjor, det laveste antall bjørner som er registrert i Norge siden registreringene startet opp i 2009, sier Rovdatas leder Jonas Kindberg.

48 av bjørnene lever i Hedmark, mens 37 lever i Finnmark og 29 i området som tidligere var Nord-Trøndelag fylke. Med sju ungekull i 2017 er bestanden fortsatt godt under Stortingets bestandsmål på 13 årlige ungekull.

Totalt ble det samlet inn 1.034 prøver fra bjørn i fjor, hvorav 776 var skitprøver, 249 prøver av hår og 9 vevsprøver fra døde bjørner.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært