Nordmann utpekt som en av hovedmennene i colombiansk narkosak

Artikkelen fortsetter under annonsen

En nordmann er utpekt som en av hovedmennene i en stor opprulling av en kokainsmuglerliga i Colombia. Han er nå i colombiansk varetekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Colombiansk politi har pågrepet 13 personer i en større operasjon etter 17 måneders etterforskning, opplyser Jorge Luis Vargas, leder for det colombianske kriminalpoliti- og etterretningsdirektoratet Dijin til den colombianske radiostasjonen W Radio.

Aksjonen har skjedd i samarbeid med landets narkotikapoliti DEA. Seks av pågripelsene fant sted i Cartagena og Turbo. Blant dem var nordmannen, som omtales ved kallenavnet Jean og som er bosatt i Cartagena.

Den mistenkte lederen for smuglerligaen, en mann ved alias Villa, skal ha hatt ansvar for å skaffe kokain, mens nordmannen skal ha distribuert stoffet. Sju personer er pågrepet i internasjonalt farvann, nær Acapulco i Mexico, med 1.022 kilo kokain. Videre er fire pågrepet i bukta utenfor Cartagena med 450 kilo narkotika, opplyser politiet.

Virksomheten kan ha gitt smuglerligaen inntekter på opptil 12 millioner dollar per måned, opplyser Vargas.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nordmannen kontaktet personene som skulle frakte kokainen. Dette gjorde han ved å utnytte turister, sier Vargas til Caracol.

På gatene i turistbyen Cartagena skal nordmannen ha tilbudt turister «billige» utflukter med seilbåter og unngått kontroll av havnemyndighetene.

– Han gjemte stoffet i seilbåtene. Stoffet ble derfra overflyttet til hurtiggående båter og målet var å sende det videre til land i Mellom-Amerika og USA. Turistene hadde ikke kjennskap til det som foregikk, sier Vargas.

Nordmannen ankom Colombia i 2016 etter å ha sonet en narkotikadom i Norge. I Colombia var han nettverkets «finanssjef» fordi han hadde internasjonale kontakter, ifølge HSB Noticias.

Nettverket som nordmannen mistenkes for å ha tilhørt, har koblinger til Gulfklanen, en av de største organiserte kriminelle grupperingene i Colombia, ifølge politiet.